best of travel

 

 

Machu Picchu was voor mij een jarenlange droom tot ik bij Latin Tours de kans kreeg om naar Peru te reizen. Ik vroeg mij af of mijn verwachtingen niet al te groot waren en of deze Inca site wel zo betoverend zou zijn als ik mij steeds had voorgesteld. Tijdens onze tocht naar boven nam de spanning toe… En ja hoor, eenmaal boven voelde ik me inderdaad ‘the king of the world’! Zeker als het bijna sluitingstijd is en de meeste toeristen vertrokken zijn, kan je ongestoord genieten van deze magische site, de omliggende bergen en de imposante natuur.

Ondertussen heb ik al twee keer Peru bereisd. Daar zijn het bezoek aan het Titicacameer en Cuzco mij vooral bijgebleven.
Ook de minicruise op de Amazonerivier in het noorden van Peru was een onvergetelijke ervaring.

Chili bezocht ik van het uiterste noorden tot Patagonië in het zuiden. De ongerepte natuur en de enorme contrasten blijven in mijn geheugen gegrift.

Daarna stond Ecuador op het programma met aansluitend een bezoek aan de Galapagos eilanden. Opnieuw een ‘once in a lifetime experience’ doorspekt met unieke fauna en flora.

Ondertussen wordt Brazilië als reisbestemming van de toekomst bestempeld. Het WK voetbal in 2014 en de Olympische Spelen in 2016 zullen hier zeker voor iets tussen zitten. De hoogste tijd dus om zelf op verkenning te gaan en de sfeer op te snuiven in bruisend Brazilië. Ik reisde van het noordelijke Recife met het prachtige Olinda naar het koloniale Salvador de Bahia. De watervallen van Iguazu waren overweldigend en vooral het levendige Rio de Janeiro was voor mij een verrassing van formaat.

U merkt het, Zuid-Amerika heeft absoluut mijn hart gestolen.

 

gwendolien@latintours.be

 

Verblijf in een Explora hotel in Chili

 

De Explora hotels zijn een gevestigde waarde in Chili en staan vooral bekend om hun exclusiviteit en de sterke aandacht voor een unieke reisbeleving...

 

  Lees meer...

Piranhavissen op de Amazone

 

Ooit al eens geprobeerd om te vissen naar piranha’s? Het lijkt makkelijker dan u denkt! In Peru kan het aan boord van een skiff...

 

  Lees meer...

Wandelen tussen de zeeleeuwen op de Galapagos

 

 

Hier zijn echt geen woorden voor! Genieten van een wandeling op de witte stranden van Isla Española op de Galapagos tussen een heuse zeeleeuwenkolonie...

 

  Lees meer...

Verbroederen met de lokale bevolking in Peru.

 
 
Gratis brochure
 
Offerte
 
Nieuwsbrief
 
facebook
 
Latin Tours - Koestraat 187 - 8800 Roeselare - tel. +32 51 708 173 - info@latintours.be