• Ecuador & Galapagos
  • Ecuador & Galapagos
  • Ecuador & Galapagos

Het historische stadscentrum van Quito is gebouwd op de ruïnes van een Inca-hoofdstad. In het oude deel van Quito vindt u veel oude Spaanse gebouwen en een springlevende Indianencultuur. Zowat elke dag is het marktdag in een van de dorpjes in de omgeving van Quito. De bekendste en meest kleurrijke is de indianenmarkt in Otavalo.

 

Ten oosten van de Andes begint een enorm gebied van ondoordringbaar oerwoud: de Amazone. Er leven hier apen, piranha's, miereneters, slangen en vele soorten tropische vogels.

 

Op de Sierra liggen behalve Quito ook de plaatsen Baños, Riobamba en Cuenca. De omgeving van Baños leent zich uitstekend voor prachtige tochten doorheen de omliggende Andes: te paard, te voet of per mountainbike. De Chimborazo en de Cotopaxi zijn de bekendste vulkanen.

 

Zuidelijk ligt Cuenca, een fraai koloniaal stadje met het hele jaar door een heerlijk klimaat. In de buurt ligt de Inca-ruïne Ingapirca en op 4.000 m hoogte wacht u het schitterende lagunegebied Las Cajas.

 

In Zuid-Oost Ecuador bij Montañita, Puerto López en Bahia de Caraquéz liggen uitgestrekte stranden. Dit stukje kust is vooral interessant voor wie niet naar de Galápagos eilanden gaat. Op de eilanden voor de kust en in het Nationale Park Machalilla zijn prachtige vogelsoorten te bewonderen zoals albatrossen en pelikanen.

 

Maar het absolute hoogtepunt bevindt zich voor de kust: de Galapagoseilanden. De eilandengroep bestaat uit ruim vijftig vulkanische eilanden, waarvan slechts vijf bewoond zijn. Op het eerste zicht vallen in het landschap vooral de honderden vulkanen op. Het hele jaar door is de rijkdom aan dieren en planten ongekend.

 
 
Gratis brochure
 
Offerte
 
Nieuwsbrief
 
facebook
 
Latin Tours - Koestraat 187 - 8800 Roeselare - tel. +32 51 708 173 - info@latintours.be