• Colombia
  • Colombia

In Colombia heerst een tropisch regenklimaat , maar door de grote hoogteverschillen heeft Colombia toch klimaatverschillen. De drie hoge Andes ketens die het land van zuid naar noord doorsnijden beïnvloeden het klimaat in bijna het hele land.

 

Colombia kent geen echte seizoenen, wel twee regentijden (mei-juni en oktober- november). Doorgaans valt er overigens het hele jaar veel regen in Colombia. De meeste neerslag valt echter in de maand oktober en de droogste maand is februari. De regenhoeveelheid verschilt echter ook weer per gebied. In de lage gebieden aan de Caribische kust (het noorden) is er een droog seizoen van december tot maart, de rest van het jaar is het regenachtig. In het zuiden wordt het regenseizoen onderbroken door een periode van minder neerslag in juni en juli. Aan de Pacifische kust komt een droog seizoen bijna niet voor.

 

Over het algemeen is de beste tijd om Colombia te bezoeken de periode van december tot en met februari. In deze maanden valt gemiddeld de minste regen.

 
 
Gratis brochure
 
Offerte
 
Nieuwsbrief
 
facebook
 
Latin Tours - Koestraat 187 - 8800 Roeselare - tel. +32 51 708 173 - info@latintours.be