Chili
land van contrasten

Dag 1 // Santiago de Chili

Aankomst op het vliegveld van Santiago de Chili en transfer naar uw hotel. ’s Middags neemt u deel aan een stadsrondrit door Santiago de Chili. U bezichtigt dan de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals de Moneda, de Plaza de Armas en de heuvel van Santa Lucia, waar Santiago in het jaar 1541 werd gesticht.
Overnachting: NH Ciudad Hotel.

Dag 2 // Santiago de Chili – Calama – San Pedro de Atacama (O)

Na het ontbijt transfer naar het vliegveld van Santiago de Chili en vlucht naar Calama. Na aankomst in Calama transfer naar San Pedro de Atacama op 2.440 m hoogte. Laat in de middag excursie naar de bizarre vallei van de maan (Valle de la Luna), waar u een indrukwekkende zonsondergang kunt beleven.
Overnachting: Hotel Altiplanico

Dag 3 // San Pedro – Toconao – Salar de Atacama (O/L)

’s Ochtends city tour en bezoek aan het archeologische museum (maandag gesloten). Aansluitend bezoek aan de vindplaats Tulor. Hier ziet u hoe de Atacama-bewoners 2.000 jaar geleden gebouwd en gewoond hebben. ’s Middags maakt u een excursie naar het oasestadje Toconao en bezoekt u het zoutmeer van Atacama. Een onwerkelijk en fascinerend landschap!
Overnachting: Hotel Altiplanico

Dag 4 // Excursie El Tatio (O)

Vroeg in de ochtend (4 uur) vertrek naar de geisers van El Tatio, die op 4.300 m hoogte liggen. Bij zonsopgang en in de vroege ochtend kunt u het schouwspel van de natuur het beste zien. Heet water schiet uit de woestijnbodem. Daarna bezoek aan het kleine Andes dorp Machuca, dat op de oude Highway van de Inca's ligt. Terug naar San Pedro de Atacama. Rest van de dag ter vrije besteding.
Overnachting: Hotel Altiplanico

Dag 5 // San Pedro de Atacama – Temuco - Pucon (ca. 120 km, O)

Transfer van San Pedro de Atacama naar Calama. U vliegt van hieruit via Santiago de Chili naar Temuco. Vanuit het vliegveld van Temuco dient u op eigen gelegenheid naar het stadskantoor van het autoverhuurbedrijf te reizen (wij raden een taxi aan). Bij het ophalen van de huurauto op het vliegveld worden extra kosten in rekening gebracht. Nadat u uw huurauto (categorie Y: Toyota 4 Runner of gelijkwaardig) heeft opgehaald, reist u door naar Pucon.
Overnachting: Landhuis San Sebastian.

Dag 6 // Pucon en omgeving (O)

In Pucon en de nabije omgeving zijn veel excursiemogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld naar Lago Caburga, naar het nationale park Huerquehue of naar de nabijgelegen thermische bronnen reizen. Wandelliefhebbers kunnen bij goed weer deelnemen aan een begeleide wandeling naar de vulkaan Villarica (boeking via lokale agent)
Overnachting: Landhuis San Sebastian.

Dag 7 // Pucon – Huilo Huilo (ca. 155 km, O)

U reist langs schilderachtige bergen, meren en uitgestrekte velden richting het noordoostelijk gelegen, 60 hectare grote, beschermde natuurgebied van Huilo Huilo.
Overnachting : Hotel Montana Magica

Dag 8 // Huilo Huilo reservaat (O)

Na het ontbijt raden wij u aan om een uitgebreide wandeling te maken door de bossen aan de voet van de vulkaan Choshuenco richting de watervallen van Huilo Huilo. Aan het strand van het meer van Puerto Fuy kunt u daarna heerlijk ontspannen.
Overnachting : Hotel Montana Magica

Dag 9 // Huilo Huilo – Petrohué (ca. 240 km, O)

Vandaag reist u verder via het Vicente Perez Rosales Nationaal Park naar Petrohué. Een schilderachtig plaatsje gelegen aan het meer Todos Los Santos.
Overnachting : Hotel Petrohué

Dag 10 // Petrohué (O)

Maak een zeiltocht op het meer in een catamaran of maak een wandeling naar de voet van de vulkaan Osorno (optioneel: begeleide beklimming van de vulkaan bij goed weer).
Overnachting : Hotel Petrohué

Dag 11 // Petrohué – Puerto Montt – Punta Arenas (ca 90 km, O)

Reis langs Lago Llanquihue naar Puerto Montt. Inleveren van de huurauto op het vliegveld en vlucht naar Punta Arenas. Aankomst op het vliegveld van Punta Arenas. Transfer op eigen houtje naar het hotel (wij adviseren u om een taxi te nemen). Bij het verhuurdepot in de stad haalt u later uw huurauto op (categorie J, 2WD dubbelcabine of gelijkwaardig). De rest van de dag heeft u ter vrije besteding.
Overnachting: Hotel Rey Don Felipe

Dag 12 // Punta Arenas – Estancia Montedinero (ca. 340 km; O/D)

U rijdt op de winderige Straat van Magellanes, langs verlaten boerderijen en andere getuigen van het verleden over de grens naar Argentinië naar de Estancia Montedinero aan de Cabo Virgenes. Als u op tijd start vandaag kunt u nog een bezoek brengen aan de pinguïnkolonie zeer dicht bij de Estancia (Opmerking: De Estancia heeft slechts een paar kamers, als deze volgeboekt zijn, vindt overnachting plaats in de stad Rio Gallegos).
Overnachting: Estancia Montedinero

Dag 13 // Estancia Montedinero – El Chalten (ca. 570 km, O)

Een lange rit door schijnbaar eindeloze pampa. De eerste 100 kilometer is op een onverharde weg, de rest op een verharde weg. In de late namiddag bereikt u El Chalten, gelegen aan de voet van het indrukwekkende Fitz Roy bergmassief.
Overnachting: Hotel Posada Lunajuim

Dag 14 // Fitz Roy gebergte (O)

Dag ter vrije besteding in het Nationale Park Los Glaciares. Maak bv. een wandeling naar de Lagunas Torre en Capri of naar het basiskamp aan de voet van de Cerro Torre.
Overnachting: Hotel Posada Lunajuim

Dag 15 // El Chalten - El Calafate (ca. 250 km, O)

Vandaag verlaat u El Chalten en reist u verder in zuidelijke richting. Tegen de middag bereikt u El Calafate, aan het Lago Argentino.
Overnachting: Hotel Kosten Aike

Dag 16 // El Calafate (ca. 140 km, O)

Excursie naar de indrukwekkende, afkalvende Perito Moreno gletsjer. Op wandelpaden komt u dichtbij het gletsjerijs. Van de verschillende uitzichttorens kunt u de grootte van het ijsveld overzien. U kunt optioneel een boottocht over het gletsjermeer maken, bv. naar de Upsala gletsjer (vertrek in El Calafate, boek een dag van tevoren in het hotel).
Overnachting: Hotel Kosten Aike

Dag 17 // El Calafate - Nationaal Park Torres del Paine (ca. 350 km, O)

Ontdek op eigen houtje het nationale park Los Glaciares. Daar kunt u bijvoorbeeld een wandeling maken naar Lagunas Torre of naar het basiskamp aan de voet van de Cerro Torre.
Overnachting : Hosteria Las Torres (superior)

Dag 18 // Nationaal Park Torres del Paine (circa 50 - 100 km, O)

Een hele dag in het nationale park voor excursies en wandelingen.
Overnachting : Hosteria Las Torres (superior)

Dag 19 // Nationaal Park Torres del Paine - Punta Arenas (ca. 410 km, O)

Verder richting zuiden naar Punta Arenas. Op weg kunt u een stop maken bij de Milodon grot, waar resten van een grote luiaard gevonden zijn. U komt langs de havenstad Puerto Natales en de pinguïn kolonie aan de Otway Sound. Laat in de middag inleveren van uw huurauto.
Overnachting : Hotel Rey Don Felipe

Dag 20 // Punta Arenas – Santiago de Chili (O)

Transfer naar het vliegveld op eigen houtje (wij adviseren een taxi) en vlucht naar Santiago de Chili. Daarna volgt de terugreis of een eventueel verlengingsprogramma naar bijvoorbeeld Paaseiland. U kunt ook kiezen voor een paar dagen ontspanning op de hacienda Los Andes of een cruise op de Via/Stella Australis naar de indrukwekkende fjorden in de omgeving van UshuaiaMaaltijden:

O = Ontbijt

L = Lunch

D = Avondmaal

Prijs

Prijs per persoon (zonder vluchten) bedraagt - € 5438 in een dubbele kamer.

 
 
Gratis brochure
 
Offerte
 
Nieuwsbrief
 
facebook
 
Latin Tours - Koestraat 187 - 8800 Roeselare - tel. +32 51 708 173 - info@latintours.be