• Chili
  • Chili

Het Grote Noorden is een aaneenschakeling van verlaten woestijnen, glinsterende zoutmeren en de uitgestrekte Altiplano of Andes hoogvlakte. Het hele gebied maakt een diepe indruk door zijn leegte, de veelheid aan kleuren en een onmetelijk gevoel van ruimte. De vele archeologische schatten, koloniale oasedorpen en talloze mijnbouw- activiteiten getuigen van een rijke historie en cultuur. De Parinacota vulkaan met Lake Chungara is een onvergetelijke trekpleister.

 

Onder het Grote Noorden ligt Chili’s Kleine Noorden, een woestijnachtig gebied met cactussen en struikgewas, op de overgang tussen de Atacama, en het vruchtbare midden van Chili. Het is een gebied van grote contrasten tussen kale bergen, half-woestijnen en vruchtbare groene rivieroases.

 

De aangename klimaten hebben het mediterrane midden van centraal Chili tot een belangrijk landbouwgebied gemaakt met wijngaarden en veel soorten exotisch fruit. In de centrale vallei woont de meerderheid van de bevolking en liggen de grootste steden, waaronder Santiago en Valparaiso.

 

Ten zuiden van Santiago lost het vaste land op in een netwerk van eilanden, fjorden en zeestraten met name het Chileens Merengebied. Het grote eiland Chiloé, heeft een heel eigen sfeer en geschiedenis.

 

Het uiterste zuidpunt van Chili ten slotte bestaat uit de vrijwel lege en haast mythische gebieden Patagonië en Vuurland. Het ruige Andes gebergte vormt de grens tussen Chili en Argentinië. De wildernis ten westen ervan, met ongerepte regenwouden en ontoegankelijk hooggebergte, is nog nauwelijks ontsloten. Maar het meest karakteristieke van Patagonië is vooral de eindeloze pampa tussen de Andes en de Atlantische oceaan. Het Torres del Paine National Park is een must tijdens een bezoek aan Chili.

 

Chili eindigt bij de wilde rotspunt van Kaap Hoorn.

 

Twee exotische eilanden in de Grote Oceaan behoren tot het territorium van Chili. Juan Fernández op 600 km uit de kust van Chili, en het legendarische Paaseiland op 3000 km van Chili. Het Paaseiland, of Rapa Nui, is één van de meest geïsoleerde eilanden van de Pacific. Het tropische eiland word bewoond door geëmigreerde Chilenen en inheemse Paaseilanders, afstammelingen van het volk dat hier reusachtige en mysterieuze beelden bouwde. Het steile vulkanische Juan Fernández of ‘Robinson Crusoë-eiland’ heeft een klimaat en natuur die veel meer gelijkenis vertonen met die van Midden – Chili. Het eiland raakte bekend door de avonturen van de 17e-eeuwse Engelse zeeman Alexander Selkirk die later opdook in verhalen als Robinson Crusoe.

 
 
Gratis brochure
 
Offerte
 
Nieuwsbrief
 
facebook
 
Latin Tours - Koestraat 187 - 8800 Roeselare - tel. +32 51 708 173 - info@latintours.be