Land Vol Contrasten

Ontdek op deze rondreis de typische contrasten van Brazilië. U start in de wereldstad Rio de Janeiro, ziet de breedste watervallen ter wereld, ontdekt de unieke Pantanal, en ervaart de Afro-Braziliaanse flair van Sal- vadar da Bahia. Reisprogramma: (Wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Rio de Janeiro (ontbijt)

Na aankomst op de luchthaven transfer naar het hotel. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding.

2 overnachtingen copa Sul.

Dag 2: Corcovado & Suikerbroodberg (ontbijt)

Na een korte citytour door de binnenstad bezoekt u de Suiker- broodberg. Met een kabelbaan gaat u naar de top, van- waar u een heerlijk panorama heeft. Daarna gaat u verder naar corcovado met zijn beroemde christusbeeld. Op de terugweg bezoekt u ook nog het Maracana stadion en de Sambodromo.

Dag 3: Rio de Janeiro – Foz do Iguacu (ontbijt)

Trans- fer naar de luchthaven en vlucht naar Foz do iguacu. transfer naar het hotel. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding.

2 overnachtingen Hotel taroba.

Dag 4: Foz do Iguacu (ontbijt)

De iguacu watervallen zijn met een breedte van meer dan 2,5 km de breedste ter wereld. vandaag bezoekt u de argentijnse kant van de watervallen. Dit deel fascineert door zijn nabijheid met de natuur. Op wandelpaden doorkruist u het woud en langs voetpaden kunt u het park bezichtigen. Het hoogtepunt is ongetwijfeld Devil’s throat, waar u op een platform staat terwijl het water rondom u 80 m de diepte in stort.

Dag 5: Foz do Iguacu – Cuiaba (ontbijt)

Vandaag be- zoekt u de Braziliaanse kant van de watervallen. van hier- uit heeft u een onvergetelijk panorama en komt u langs onder bij de watervallen. ’s Middags wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar cuiaba. Over- nachting Hotel amazon Plaza.

Dag 6: Pantanal (diner)

U wordt aan uw hotel afgehaald en rijdt over een directe weg naar de Pantanal, waar u incheckt in de Pousada. ’s Middags gaat u op ontdek- kingstour om de omgeving van de lodge te verkennen. na het diner maakt u een excursie om de natuur ’s nachts te beleven en alligators op te sporen.

3 overnachtingen Pousada Rio claro.

Dag 7: Pantanal (volpension)

Wie het niet erg vindt om vroeg uit de veren te zijn, begint de dag met een wan- deling bij zonsopgang om te ervaren hoe de vogelwereld uit zijn nachtelijke rust ontwaakt. Bij terugkeer naar de lodge staat het ontbijt voor u klaar, waarna u per paard op ontdekkingstocht gaat. na de lunch kunt u even rusten voordat het programma verdergaat met een excursie per gemotoriseerde kano. Dit biedt u de gelegenheid om de Pantanal vanaf het water te ontdekken. U kunt vissen naar piranha’s en genieten van een prachtige Braziliaanse zonsondergang.

Dag 8: Pantanal (volpension)

Vandaag staat er nog een ochtendexcursie op het programma: per boot of te paard, u kunt zelf kiezen. ’s Middags gaat u op safari en rijdt u langs de transpantaneira, een weg waarlangs u vele tussenstops maakt om kiekjes te nemen.

Dag 9: Cuiaba – Salvador da Bahia (ontbijt)

Na het ontbijt rijdt u naar cuiaba terug en vliegt u verder naar Salvador da Bahia. Braziliës eerste hoofdstad ligt op een schiereiland en kijkt uit over de allerheiligenbaai. transfer naar het hotel.

2 overnachtingen Hotel cruz do Pascoal.

Dag 10: Salvador da Bahia (ontbijt)

U bezoekt de Pe- lourinho, het beroemde historische centrum van Salvador. Sinds 1985 staat dit stadsdeel op de lijst van UnEScO We- relderfgoed. Er zijn talrijke kerken te zien, waarvan Sao Francisco en de basiliek waarschijnlijk de mooiste zijn. De enge steegjes en de bonte façades vertellen elk hun eigen verhaal. Salvador was en is nog steeds het centrum van de afro-Braziliaanse cultuur en dat is duidelijk merkbaar in de lokale kunst.

Dag 11: Salvador da Bahia (ontbijt)

Met de transfer naar de luchthaven eindigt uw rondreis. individuele terug- of doorreis. verleng uw verblijf bijv. aan het strand van Praia do Forte.Land vol contrasten - 11 dagen

Code: 114673

Reisdata

2018 25.02 08.04. 06.05. 10.06. 08.07. 12.08. 16.09. 25.11.

Prijs per persoon in €

01.01.18 - 31.12.18 2.451 2.000

Verplichte toeslag

Binnenlandse vlucht met GOL in economy class incl. luchthaventaksen en brandstoftoeslagen (EUR 24, stand: oktober 2017), gebaseerd op een gunstige boekingsklasse. Prijsveranderingen mogelijk als de boekingsklasse niet beschikbaar is, of als onze lokale partner op het tijdstip van boeking de voor- keur geeft aan een andere maatschappij. € 458

Inclusief:

groepsreis van Rio de Janeiro naar Sal- vador da Bahia, transfers (deels zonder gids), excur- sies met lokale Engels-/Duitstalige gids, vermelde overnachtingen en maaltijden, entreegelden natio- nale parken.

Exclusief

optionele activiteiten, persoonlijke uitga- ven, fooien.

Aantal deelnemers

min. 2, max. 10 pers.

 
 
Gratis brochure
 
Offerte
 
Nieuwsbrief
 
facebook
 
Latin Tours - Koestraat 187 - 8800 Roeselare - tel. +32 51 708 173 - info@latintours.be