• Brazilië
  • Brazilië

Brazilië mag u het hele jaar bezoeken.

 

Door de immense afmetingen van Brazilië zijn er grote klimaatverschillen. De weersomstandigheden variëren van tropisch in het noorden van Brazilië, waar het zelden koud is met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 28 °C, tot een gematigd klimaat in het zuiden. Daar kan het zelfs af en toe sneeuwen. Omdat Brazilië ten zuiden van de evenaar ligt, zijn de seizoenen precies tegenovergesteld aan die van ons, al zijn de extreme seizoensveranderingen, zoals wij ze kennen, niet aanwezig.

 

De winter in Brazilië duurt van juni tot augustus en heeft gemiddelde temperaturen van 17 tot 19 graden in de zuidelijke staten. In de rest van Brazilië zakt het kwik in de winter niet zo diep, en blijft de gemiddelde temperatuur tussen de 25°C en 30°C.

 

De zomer duurt er van december tot en met februari. In deze periode kan het zeer warm worden in een groot gedeelte van Brazilië. De temperatuur in de noordelijke staten kan in het noordoosten zelfs oplopen tot ruim 35 graden. Met de zomer start ook het regenseizoen. U hoeft echter niet bang te zijn dat uw vakantie hierdoor letterlijk in het water valt. Het regent slechts een paar keer per week gedurende één of meer uren.

 
 
Gratis brochure
 
Offerte
 
Nieuwsbrief
 
facebook
 
Latin Tours - Koestraat 187 - 8800 Roeselare - tel. +32 51 708 173 - info@latintours.be