• Brazilië
  • Brazilië

Natuurlijk is het land vooral bekend door Rio de Janeiro. Een bezoek aan deze stad, beter bekend als de Cidade maravilhosa (prachtige stad) mag dan ook niet ontbreken. Rio is beroemd om zijn drukbezochte stranden, zoals Copacabana en Ipanema, het reusachtige standbeeld ‘Christus de Verlosser’, op de 710 meter hoge Corcovado. Het uitbundig gevierde carnaval zweept elk jaar ook de duizenden toeristen op.

 

Tot 1960 was Rio de Janeiro de hoofdstad van Brazilië maar de overheid besloot om een nieuwe hoofdstad Brasília te bouwen, diep in het binnenland. De architect Oscar Niemeyer heeft een grote invloed gehad op het moderne en trendy karakter van de stad. Het is een futuristische metropool en door Unesco als World Heritage Site uitgeroepen.

 

Brazilië bezit ook een van de grootste natuurwonderen: de Amazone. Het gebied beslaat meer dan de helft van de oppervlakte van Brazilië en wordt de groene long van de aarde genoemd. Vaar mee op een boot over deze machtige rivier, maak kennis met roep van de jungle en ontdek de lokale Caboclo indianenfamilies.

 

In het Westen van het land vindt u de Pantanal. De Amazone geniet meer roem en glorie, maar de Pantanal is een betere plek om wildleven te zien. In de Amazone verbergen de dieren zich in het dichte gebladerte, terwijl in Pantanal de fauna meer zichtbaar is wegens de open ruimtes. In het regenseizoen ontstaan hier spectaculaire lagunes en kreekjes.

 

In het zuiden, op de grens tussen Argentinië en Brazilië, liggen de wereldberoemde watervallen van de Iguaçu. Deze watervallen behoren tot de grootste ter wereld en de meest indrukwekkende natuurwonderen van Zuid-Amerika. Tonnen water storten zich over een lengte van zo'n drie km in verschillende groepen van watervallen meer dan tachtig meter hoog in een diepe kloof. Een uniek junglelandschap vormt het magistrale decor.

 

Verder zijn er een aantal historische steden met prachtige koloniale architectuur, zoals Salvador en Ouro Preto, en meer dan 8.000 km kustlijn met een schat aan onaangetaste stranden en tropische eilanden.

 
 
Gratis brochure
 
Offerte
 
Nieuwsbrief
 
facebook
 
Latin Tours - Koestraat 187 - 8800 Roeselare - tel. +32 51 708 173 - info@latintours.be